Händiga och hjälpsamma rengöringsmedel för de med husdjur

rengöringsmedel för fläckar från katt och hund

Vilka rengöringsmedel för dina husdjur brukar du rekommendera? Som med mycket annat… är förebyggande av potentiella problem nyckeln, när det är möjligt. Vi vet att en hund som får komma ut och ta en promenad sannolikt har lera på sina tassar varje dag och speciellt om det har regnat eller snöat. Det är förstås möjligt att träna djur, du kan träna din hund att stanna och låta lera avlägsnas innan den kommer på heltäckningsmattan. Att snabbt torka av eller skölja med vatten från ett badkar som hålls i närheten och sedan torka av med en gammal handduk kan låta som mycket besvär, men det är mycket mindre ansträngning än att hyra in en bra städfirma i Halmstad att ta hand om rengöringen.

Förebyggande åtgärder för att slippa rengöra efter dina husdjur

Förvara ditt husdjurs mat i ett specifikt område; en plats som kan torkas snabbt och enkelt. Vinyl-, kakel- eller laminatgolv är de bästa ytorna att lägga maten på. Beroende på typen av mat kan det finnas färgämnen som fläckar sig på mattor i området. Torrt husdjursfoder plus ett husdjurs saliv kan göra att din matta blir fläckig. Lägg ut maten under en begränsad tid i det specifika utrymmet. Ett annat bra alternativ är att placera en plastmatta under matskålen för att minimera olyckor i form av våt mat i dina mattor.

Rengöringsmedel för att få bort fläckar från ditt husdjur

När en fläck uppstår ska du helst agera snabbt. Låt suga upp så mycket av spilld vätska, husdjursmat eller kräkningar som möjligt med en absorberande pappershandduk. Låt inte fläcken torka över natten eftersom den då blir mycket svårare att rengöra. Om du upptäcker eller bara har bevittnat en fläck ska du placera en fuktad blekfärgad trasa, handduk eller svamp över fläcken tills du kommit i kontakt med proffsen.

Applicera produkten enligt instruktionerna så gör fläckborttagaren sin magi. Spraya det färgade området med ett jämnt lager av produkten och rör om området med botten med en sked i liten storlek. Gnugga aldrig området, eftersom det kan skada fibrerna i mattorna i området – bara torka av istället. Mer än en applikation kan förstås krävas för maximal effektivitet.

Låt städproffs ta hand om fläckarna

Samma procedurer kan följas med de flesta våta eller torra fläckar orsakade av ditt husdjur. Förhindra att fläckarna händer och handla omedelbart om du upptäcker en fläck; lägg inte på någon produkt! Sök runt för att hitta ett ledande städföretag inom branschen och kontakta dem för rådgivning och information om deras tjänster. Antingen via internet, vilket sannolikt är snabbast, eller fysiska kataloger eller motsvarande för städtjänster och städföretag, om sådana finns till hands.

Skonsamma rengöringsmedel

Mattrengöringsmedlet som husdjursägare behöver är en specialbehandling och har inga skadliga kemikalier; säkert för dina husdjur och dig, vill säga. Användningen av mycket specifika rengöringsmedel gör det ofta möjligt att vänta lite längre innan man anlitar proffsen för regelbunden städtjänst. Ditt hems mattor representerar en seriös investering, så de här korrekta fläckborttagningsteknikerna kommer att hjälpa mattorna och andra ytor i ditt hem.