Vårstädning av ditt hem och vikten av en strategi

Att vårstäda ditt hem och betydelsen av att ha en strategi

En vårstädning är inte bara en ritual för att rensa ut röran efter vintern, det är också en möjlighet att skapa en sund och harmonisk miljö i ditt hem. Genom att planera och genomföra en strategi för din vårstädning kan du maximera effektiviteten och resultaten. I denna artikel kommer vi att utforska betydelsen av att ha en strategi för vårstädning och ge dig användbara tips för att göra din vårstädning enklare och mer framgångsrik.

Varför behöver du en strategi för vårstädning?

Att bara kasta sig in i en vårstädning utan en plan kan vara överväldigande och tidskrävande. Genom att utveckla en strategi kan du organisera och prioritera dina uppgifter, vilket resulterar i en smidigare och mer effektiv städning. En strategi hjälper dig att fokusera på de områden som verkligen behöver uppmärksamhet och undvika att slösa tid och energi på onödiga sysslor.

Skapa en checklista över uppgifter

En checklista är ett oumbärligt verktyg för att organisera din vårstädning. Skriv ner alla rum i ditt hem och de specifika uppgifter som behöver utföras i varje rum. Detta hjälper dig att hålla ordning på vad som behöver göras och ger dig en känsla av prestation när du markerar av avslutade uppgifter. Se till att inkludera allt från dammning och dammsugning till rengöring av fönster och organisering av garderober.

Identifiera problemområden

Ta dig tid att undersöka ditt hem och identifiera de områden som är i störst behov av städning och organisation. Det kan vara skåp som är överfyllda, ett garage som har blivit en enda röra eller en trädgård som behöver klippas och rensas. Genom att identifiera problemområdena kan du prioritera dessa uppgifter och se till att de får den uppmärksamhet de förtjänar.

Dela upp städningen i mindre delar

En stor städning kan kännas överväldigande om du försöker ta itu med allt på en gång. Genom att dela upp städningen i mindre delar kan du fokusera på en uppgift i taget och undvika att känna dig överbelastad. Du kan till exempel städa ett rum åt gången eller fokusera på en specifik uppgift varje dag. Detta gör städningen mer hanterbar och mindre stressande.

Använd rätt verktyg och produkter

Att använda rätt verktyg och produkter är avgörande för att uppnå bästa möjliga resultat i din vårstädning. Se till att du har allt du behöver innan du börjar. Detta kan innebära allt från sopborstar och dammsugare till rengöringsmedel och fönstertvätt. Investera i kvalitetsprodukter för att förenkla och effektivisera städningen. Genom att använda de rätt verktygen och produkterna kan du spara tid och uppnå en grundligare rengöring.

Slutsats

Att ha en strategi för vårstädning är viktigt för att uppnå effektiva och lyckade resultat. Genom att skapa en checklista, identifiera problemområden, dela upp städningen och använda rätt verktyg och produkter kan du göra din vårstädning enklare och mer framgångsrik. Ta dig tid att planera och organisera din vårstädning, och njut av de positiva effekterna av ett rent och organiserat hem.

 1. Använd en systematisk approach

För att göra din vårstädning så effektiv som möjligt är det viktigt att använda en systematisk approach. Börja med att ta bort eventuell oreda och sortera bort saker som inte längre behövs. Sedan kan du gå vidare till att damma och torka av ytor, inklusive möbler, bokhyllor och väggar. Fortsätt med att dammsuga och rengöra golven i varje rum. Slutför sedan din städning genom att rengöra fönster och rengöra eventuella textilier som gardiner och mattor.

 1. Skapa en trevlig städat miljö

Efter att du har avslutat din vårstädning är det viktigt att skapa en trevlig städat miljö i ditt hem. Se till att organisera och ordna dina saker på ett sätt som gör det enkelt att hitta och hålla ordning. Använd smarta förvaringslösningar och undvik att samla på dig för mycket saker. En ren och organiserad miljö kommer skapa en avkopplande och harmonisk atmosfär i ditt hem.

 1. Underhåll en regelbunden städrutin

För att upprätthålla friskheten och renheten i ditt hem är det viktigt att ha en regelbunden städrutin. Planera och schemalägg tid för att utföra regelbundna rengöringsuppgifter som dammsugning, dammtorkning, tvättning av textilier och rengöring av köksytor. Genom att skapa en rutin för städning kan du undvika att röran och smutsen byggs upp igen och behålla det rena och organiserade utseendet.

En välplanerad vårstädning kommer inte bara att rensa ut röran efter vintern, den kommer också att skapa en hälsosam och harmonisk miljö i ditt hem. Genom att använda en systematisk approach, skapa en trevlig städat miljö och underhålla en regelbunden städrutin kan du behålla det rena och organiserade utseendet i ditt hem under året. Ta dig tid att investera i din vårstädning och upplev fördelarna av ett friskt och trivsamt boende.

Händiga och hjälpsamma rengöringsmedel för de med husdjur

Vilka rengöringsmedel för dina husdjur brukar du rekommendera? Som med mycket annat… är förebyggande av potentiella problem nyckeln, när det är möjligt. Vi vet att en hund som får komma ut och ta en promenad sannolikt har lera på sina tassar varje dag och speciellt om det har regnat eller snöat. Det är förstås möjligt att träna djur, du kan träna din hund att stanna och låta lera avlägsnas innan den kommer på heltäckningsmattan. Att snabbt torka av eller skölja med vatten från ett badkar som hålls i närheten och sedan torka av med en gammal handduk kan låta som mycket besvär, men det är mycket mindre ansträngning än att hyra in en bra städfirma i Halmstad att ta hand om rengöringen.

Förebyggande åtgärder för att slippa rengöra efter dina husdjur

Förvara ditt husdjurs mat i ett specifikt område; en plats som kan torkas snabbt och enkelt. Vinyl-, kakel- eller laminatgolv är de bästa ytorna att lägga maten på. Beroende på typen av mat kan det finnas färgämnen som fläckar sig på mattor i området. Torrt husdjursfoder plus ett husdjurs saliv kan göra att din matta blir fläckig. Lägg ut maten under en begränsad tid i det specifika utrymmet. Ett annat bra alternativ är att placera en plastmatta under matskålen för att minimera olyckor i form av våt mat i dina mattor.

Rengöringsmedel för att få bort fläckar från ditt husdjur

När en fläck uppstår ska du helst agera snabbt. Låt suga upp så mycket av spilld vätska, husdjursmat eller kräkningar som möjligt med en absorberande pappershandduk. Låt inte fläcken torka över natten eftersom den då blir mycket svårare att rengöra. Om du upptäcker eller bara har bevittnat en fläck ska du placera en fuktad blekfärgad trasa, handduk eller svamp över fläcken tills du kommit i kontakt med proffsen.

Applicera produkten enligt instruktionerna så gör fläckborttagaren sin magi. Spraya det färgade området med ett jämnt lager av produkten och rör om området med botten med en sked i liten storlek. Gnugga aldrig området, eftersom det kan skada fibrerna i mattorna i området – bara torka av istället. Mer än en applikation kan förstås krävas för maximal effektivitet.

Låt städproffs ta hand om fläckarna

Samma procedurer kan följas med de flesta våta eller torra fläckar orsakade av ditt husdjur. Förhindra att fläckarna händer och handla omedelbart om du upptäcker en fläck; lägg inte på någon produkt! Sök runt för att hitta ett ledande städföretag inom branschen och kontakta dem för rådgivning och information om deras tjänster. Antingen via internet, vilket sannolikt är snabbast, eller fysiska kataloger eller motsvarande för städtjänster och städföretag, om sådana finns till hands.

Skonsamma rengöringsmedel

Mattrengöringsmedlet som husdjursägare behöver är en specialbehandling och har inga skadliga kemikalier; säkert för dina husdjur och dig, vill säga. Användningen av mycket specifika rengöringsmedel gör det ofta möjligt att vänta lite längre innan man anlitar proffsen för regelbunden städtjänst. Ditt hems mattor representerar en seriös investering, så de här korrekta fläckborttagningsteknikerna kommer att hjälpa mattorna och andra ytor i ditt hem.

Fördelarna med ett centralt dammsugarsystem

Du behöver inte lyssna på de vanliga stönen från familjemedlemmar när de inte kan höra TVn eller prata i sin telefon när du dammsuger eftersom ett centralt dammsugarsystem är otroligt tyst. Enheten sitter i garaget eller i nyttoområdet, borta från den huvudsakliga bodelen och drivs av en strömbrytare på handtaget. Du kommer inte längre att höra klagomål från din familj när du dammsuger.

Ett centralt dammsugarsystem minskar förekomsten av luftburet damm och pollen

Lider du eller någon av dina familjemedlemmar av allergier? Skulle du tro på att det genomsnittliga huset samlar 18 kilo damm per år? Med ett centralt dammsugarsystem kommer du att ha en 60% minskning av luftburet damm och pollen. Detta supersystem är fem gånger mer kraftfull än en konventionell bärbar dammsugare. Allt som allt kommer din dammsugartid reduceras vilket säkerligen är en stor fördel.

Slipp dra runt en vanlig dammsugare

Den sanna glädjen i systemet är i den lätta slangen som du enkelt sätter in i en inloppspunkt. Inte längre kommer du att behöva dra runt en besvärlig konventionell modell huset. Ingen mer balansövning när du försöker dammsuga trappan. Du kommer inte heller att behöva kämpa för att komma åt alla de platser som är svåråtkomliga, eftersom ett centralt dammsugarsystem kommer med en rad tillbehör.

Centraldammsugare – Perfekt för dig som har husdjur

Om du är en husdjursägare kan du ibland undra hur effektivt din dammsugare verkligen är. Djurhår kan vara svårt att ta bort, den genomsnittliga bärbara dammsugaren får kämpa för att få bort dem från klädslar och mattor. Ett centralt dammsugarsystem har en rad tillbehör för enbart djurhår. Du kommer inte längre behöva oroa dig om Fido ligger på din nya matta.

Du kommer inte heller behöver oroa dig för att barnen smutsar ner insidan av din bil. Centraldammsugarens tillbehörssortiment innehåller ett antal bilagor för att ta bort de där envisa märkena i bilen och kommer in i smala skrevor som vanligtvis är svåra att nå.

Vill du inte längre punga ut för en ny dammsugare varje år? Inga problem. Ett centralt dammsugarsystem kommer verkligen att vara den sista dammsugaren som du kommer att köpa. Systemet är otroligt hållbart och levereras med fem års garanti. Det kommer att spara pengar över tid och är en investering för ditt hem. Förvänta dig inte behöva något underhåll på minst tio år. Kom ihåg att du alltid kan kontakta en rekommenderad städfirma i Halmstad om du vill ha experthjälp med din dammsugning.

Tisp! Sach Centraldammsugare är designad i Spanien. De är de mest tekniskt avancerade dammsugarsystem som finns.

Städa dig till en renare luft – 5 tips för minska pollen och allergener i hemmet

Förutom sanering, är hemstäd extremt viktigt för dem som lider av allergier och astma. När våren och sommaren kommer så får du in pollen och andra allergener i luften. Att då lägga till värme och fukt i denna blandning är en kombination för obehag. Därför är det viktigt att hålla din bostad ren, städad och organiserad. Det finns särskilda åtgärder att vidta för att minska mängden pollen och allergener i luften.

Hemstäd – 5 tips för att förbättra luftkvalitén fri från pollen

De flesta av dessa rengöringstips kan slutföras med endast en dammsugare så se till att den har ett utmärkt filter. Dessa tips är:

 1. Använd din dammsugare på ett icke traditionellt sätt
 2. Utför en mattvätt
 3. Byt filter
 4. Byt handdukar dagligen
 5. Håll sällskapsdjur väl friserade

Icke-traditionell dammsugning

För att eliminera eventuella allergener, dammsug i stort sett varje cm av huset. Detta inkluderar bakom möbler, under madrasser, klädsel (speciellt där husdjur kan sova), kuddar, mattor, dörrskärmar, ventilationsluckor och även väggarna. Spendera mer tid än vanligt på dammsugning av mattor och klädsel för att säkerställa att det mesta av dammet och pollen försvinner. Se också till att damma persienner, takfläktar och fönster. Du kommer att lägga större delen av din tid på att dammsuga men det minskar hur lång tid du måste spendera damm med att damma, så det är jämnar ut sig.

Utför en mattvätt

Utöver dammsugning: rengör mattan ordentligt så kommer du att eliminera alla partiklar som var kvar från dammsugningen. Du kan hyra en matrengöringsmaskin och köpa till rengöringsmedel. Även om det tar tid att torka så kan du placera fläktar runt varje rum för att påskynda processen. Detta kommer att säkerställa att nästan alla allergener försvinner från mattan.

Byt filter på spisen

Luft- och spisfilter kommer att vara det sista steget i denna process. Byte av dessa filter tar bort alla uppsamlade partiklar, damm och allergener som sakta släpps ut i luften mellan bytestillfällena. När detta är klart kommer ditt hårda arbete synas genom mindre nysningar, hosta och klåda och mer frisk doft.

Förebyggande åtgärder för förbättrad luftkvalitet

De sista två tipsen för förbättrad luftkvalitet är dagliga sysslor. Genom att byta handdukar varje dag kommer allt damm och allergener att avlägsnas i tvättmaskinen. Färska handdukar innebär bakteriefria händer. Förutom att eliminera partiklar är det ett utmärkt sätt att förhindra överföring av bakterier och sjukdomar. Se också till att borsta dina husdjur dagligen. Både katter och hundar måste borstas för att avlägsna lösa hår och andra allergener.

Även om det finns många olika utlösande faktorer för astma och allergier, kommer en ren bostad minska mängden farliga ämnen i luften. Att alltid ha färska handdukar och ta väl hand om sina husdjur kommer också att bidra. De som är lider av dessa åkommor kommer tacka dig ordentligt för ditt hårda arbete och sanitära levnadssätt.

Genom att följa dessa enkla rengöringstips kan din hemstädning och luft förbättras. Kontakta en rekommenderad städfirma i Halmstad och du vill ha proffsig städhjälp.

Putsa fönstren själv eller anlita professionella fönsterputsare

Det är en vanlig norm i vårt samhälle att människor utför sitt eget städarbete. Vi har sett på våra grannar och familjemedlemmar att allt hushållsarbete sköts av husets medlemmar och är något som man känner sig stolt över att göra själv. Det här är en bra norm och något att vara stolt över. Det hjälper också till att spara pengar men ibland kan det dock också vara skadligt för hälsan. Anledningen till det är användningen av giftiga kemikalier. Det är ett faktum att alla rengöringsmedel inte är ofarliga. De kemiska komponenterna i dem är skadliga för hälsan. Detta är anledningen till att det finns en ny spridning om en miljövänligare rengöring. Om du inte vet om du använder rätt kemikalier eller rengöringsmedel för din städning kan det vara bättre att hyra in en städservice för att hålla dig på den säkra sidan.

Att putsa fönstren själv kan vara en hälsorisk

När det gäller att putsa fönstren själv är det en riskabel handling. De flesta människor håller inte med detta uttalande, men om det analyseras ordentligt så kan man snabbt se att det finns verkliga hot involverat. De flesta gånger så behöver man en stege för att nå de högt uppsatta fönstren då man ska putsa dem. Att använda sådana verktyg för att nå högt upp kan vara farligt. Om man inte vidtar de rätta försiktighetsåtgärderna kan man falla till marken och bli skadad. Försäkringsbolag har verifierat detta faktum och anser fönsterputsning som ett av de mest riskabla yrken som utövas.

Med ditt hälsomedvetna sinne behövs det knappast en specialist för att övertyga dig om att ångorna från kemikalierna i rengöringsmedlet då man putsar fönstren kan vara farligt för dig. Alla med någon tidigare erfarenhet vet att det kan vara svårt att andas under damning eller putsning av fönster. Ångorna från de giftiga kemikalierna är inte bra för hälsan. Om giftiga ämnen kommer i kontakt med huden kan det orsaka allergi eller hudinfektioner. Dessa är även skadliga för ögonen och i direkt kontakt av något slag kan de orsaka allvarliga problem. Ångorna kan också leda till huvudvärk eller nysningar samt hostattacker. Man bör vara mycket försiktig när man köper sådana kemikalier för sin städning.

Fönsterputsning kan vara riskabelt

Faktum är att alla inte är experter på att putsa fönster. På grund av oerfarenhet så är risken för olyckor mycket hög. Det är bättre att lämna sådana här projekt till proffsen då de kan utföra jobbet både effektivt och säkert. De professionella städarna från de professionella städföretagen har god kunskap om vad som kan vara farligt. De har också den rätta utrustningen och medlen med sig, samt rätts skyddsutrustning för att hålla dem själva säkra i eventuella fall av olyckor. Därför är det alltid bäst att lämna fönsterputsningen åt dem och inte försöka sig på det själv.

Det är bättre att minimera risken och att undvika sådana aktiviteter som kan vara farliga för hälsan. Det finns över tusen saker som bör göras i hemmet och det är bättre att du koncentrerar dig på dem istället och få ditt hem att se strålande ut. Leta efter en bra städfirma i Halmstad och låt de ansvara för att upprätthålla renligheten av din lägenhet.

Få din flyttfirma att snabbare göra sitt jobb

Hur lång tid kan jag förvänta mig att det tar en flyttfirma att flytta mina möbler?

Hur lång tid du kan förvänta dig att det tar flyttfirman att flytta dina möbler beror på många faktorer. Till exempel ju fler möbler och ju längre du ska flytta desto längre kan du förvänta dig att det tar. Oftast om den som ska flytta har förberett allt innan så kan en flyttfirma packa ihop och lasta alla möbler under en dag eller mindre.

Få en smidig flytt

För att din flyttdag ska gå smidigt så bör du ta ansvar över att packa dina saker. Detta gör att flyttarna kan komma och göra deras del av din flytt så snabbt och effektivt som möjligt. När flyttarna kommer hem till dig kommer det vara mycket enklare för dem att lasta på dina möbler och övriga saker om du sett till att allt är förberett.

Om du ska flytta till andra sidan staden så är det helt troligt att dina flyttare kan klara av att flytta alla dina saker ut ur ditt gamla hem och in i det nya på en och samma dag. Detta är dock bara möjligt om allt går smidigt och om du inte har väldigt mycket möbler eller ägodelar. Om du kan få flytta in i ditt nya hem samma dag som du flyttar ut ur ditt gamla kommer det spara dig pengar på flytten. Och du kan snabbare gladeligen lämna stressen med flytten bakom dig.

Men självfallet om du istället ska flytta till en annan stad eller annan del av landet så kommer sträckan dina möbler ska flyttas ligga till stor grund för hur lång tid det tar att flytta dem. Se till att du läser kontraktet med flyttfirman ordentligt. Det är inte ovanligt att vissa flyttfirmor senarelägger en långväga flytt till det att de har en fullastad lastbil. Detta kan leda till att du får dina möbler försenade till ditt nya hem.

Tips för att hjälpa dig med flytten

Här är några tips för att hjälpa dig med flytten och för att få din flyttfirma att snabbt göra sitt jobb på din flyttdag. De är som följer:

 • Se till att allt är färdigpackat innan flyttfirman kommer för att hjälpa dig med flytten.
 • Alla lösa föremål bör inte lämnas här och där i huset eller liggandes på möbler, utan de bör alla placeras i flyttlådor.
 • Se till att alla flyttlådor är ordentligt förseglade och märkta, antingen på sidorna eller ovanpå.
 • All elektronik som ska flyttas till ditt nya boende bör kopplas ur och packas i lådor.
 • Se till att alla möbler är tömda såsom byrålådor och sängbord.
 • Samarbeta med flyttfirman så väl du kan och var på plats under hela flytten.

Om du följer dessa tips så kan du göra flytten enkel. Att vara förberedd sparar både tid och pengar.

Behöver du hjälp med flyttstädning i Halmstad? – Gör en intresseanmälan

Välorganiserat och rent garage

I en idealisk värld så existerar ditt garage för att skapa ett hem åt ditt fordon och hjälpa att skydda det från alla väderelement. Men det kan inte hända om ditt garage har blivit alldeles för stökigt, och svämmar över av kartonger, badkar, verktyg, leksaker, cyklar och allt annat som letat sig in till ditt garagegolv. Här är några relativt enkla saker att göra för att återfå kontrollen över ditt garage. Så att du kan skydda ditt stackars hjälplösa fordon. Kontakta en städfirma med bra omdöme i Halmstad för städhjälp.

Steg till ett renare och välorganiserat garage

 1. Ta dig tid att verkligen gå igenom sakerna. Om du inte använder det, eller inte har gjort det på år, så är det förmodligen ingen fara att göra sig av med det. Kategorisera alla dina saker i garaget till grupper av liknande saker. Plocka ut sådant som är skadat, gammalt eller inte längre önskvärt, och sälj det, ge bort det eller släng det.
 2. Ha det rätta organiserings materialet. Efter inventeringen av sakerna i garaget så är det dags att bestämma vad du behöver när det gäller själva förvaringen. Behöver du t.ex. köpa några flyttkartonger, hyllsystem, skåp, verktygslådor, slatwallpaneler etc.? Kom ihåg att du inte är begränsad till bara golvytan. Använd dina väggar och tak för ett fantastiskt sätt att maximera utrymmet. Att använda en slatwallpanel och dess uppsjö av krokar, korgar och accessoarer är ett utmärkt sätt att maximera golvytan. Samtidigt som det gör det lättare att komma åt olika leksaker, verktyg och prylar. Fundera också på att byta ut din otympliga arbetsbänk mot en platsbesparande väggmonterad arbetsbänk som är uppfällningsbar då den inte används. Detta är ett bra alternativ till att skapa lite extra plats utan att offra funktionaliteten.
 3. Städa upp. Så fort som din förrådsyta är tömd är det viktigt att du tar lite tid till att sopa eller t.o.m. moppa bort allt skräp. Samt att ta bort all spindelväv samt alla lager av smuts och damm. Det är fantastiskt hur mycket större garaget känns.
 4. Ha en plan. Då garaget är rengjort så är det dags att sätta tillbaka allting på sin plats. Ta lite tid för att utveckla en strategi dock. Ställ de saker som du bara använder ibland på de ställen som är svårare att nå, och de saker som du använder regelbundet på en lättillgänglig plats. Se till att du märker utsidan av alla kartonger. Du kommer att tacka dig själv för det sedan då du letar efter ett länge försvunnet föremål. Sätt etiketter på hyllorna och kanske på slatwall panelen med, då det kan hjälpa att påminna om vart sakerna ska ställas tillbaka. Det är en sak att organisera garaget, men det är en helt annan sak att hålla det organiserat.

Rent och välorganiserat i garaget på nolltid

Dessa tips kommer att låta dig få ett trevligt, rent och välorganiserat garage på nolltid. Ditt garage kan snabbt förvandlas från något som skapar stress till något som stressar ner.

Checklista för rengöring av sovrum och kök

Lär dig rengöra sovrum och kök som ett proffs

Två av de viktigaste rummen i hemmet är ditt sovrum och köket. Sovrummet är din fristad där din kropp får välbehövd vila. Precis som med köket, så är det här alla de härliga kulinariska kreationerna görs för att ge näring till din kropp och se till att den hålls i toppform. Att hålla båda rummen rena bör vara en prioritet i ditt hushåll. Skapa en checklista för rengöringen av båda rummen för att göra dina sysslor lättare.

Checklista för sovrummet

Ditt sovrum bör vara det tystaste och renaste rummet i ditt hem. Det är här du laddar om efter en lång dags arbete. En känsla av frid och stillhet bör komma över dig varje gång du träder in i ditt sovrum. Bjud in lugnet till det här rummet genom att städa det rent och snyggt. Här är några föreslagna uppgifter som du bör ha i din checklista för städningen av sovrummet.

Daglig städning av köket

Bädda sängen

Plocka upp skräp

Lägg smutsiga kläder i tvättkorgen

Ordna saker på smink- och nattduksbordet

Veckovis städning av kök

Töm tvättkorgar; tvätta, vik och lägg in rena kläder

Byt lakanen

Tvätta använda lakan, täcken och andra linnetyg

Torka av apparater och elektronik

Damma av hyllor, dekorationssaker, lampor och bildramar

Torka av sminkspeglar

Fläck rengör väggarna

Ta ut soporna och byt ut linnetyg

Månadsvis städning av ditt kök

Rengör gardiner, draperier och persienner

Dammsug madrasser och kuddar

Gå igenom och ordna byråer och skåp

Avskilj saker för återanvändning, återvinning, donationer eller kasta (vissa personliga produkter såsom kosmetika och hudkrämer har bäst före-datum.)

Städa under sängen och andra möbler

Rengör lamparmaturer

Damma av vägglister, golvlister, väggar, tak och hörn

Byt ut luftkonditioneringsfiltret

Checklista för köket

Ditt kök bör städas dagligen, veckovis och månadsvis. Rengöring av köket baserat på en personlig checklista kommer ge dig det där rena, citrondoftande fräscha köket du alltid velat ha. Nedan följer några kökssysslor som du bör inkludera i din checklista.

Daglig städning av sovrum

Tvätta och torka disken, köksredskap, glas, kastruller och stekpannor

Frigör bänkytor; sätt tillbaka allt på sin rätta plats

Torka och desinfektera bänkytorna efter varje användning

Tvätta och rengör diskhon

Rengör spisen och stänkskyddet

Skura och torka golvet

Veckovis städning av sovrummet

Torka dekorationssaker, bildramar eller andra prydnader

Sopa eller dammsug golvet, skura och torka det sedan

Torka fönsterbrädor

Torka alla köksapparater; rengör spill i mikron och ta bort smulor från brödrosten eller våffeljärnet

Gör dig av med överbliven och utgången mat

Avskilj det som ska återvinnas

Ta ut soporna och byt gardiner

Månadsvis städning av sovrummen

Rengör under diskhon

Gör rent spisen och ugnen inklusive spiskåpan; ta ut borttagbara delar och rengör dem enligt manualen

Gör rent kylskåpet inuti och utanpå; se till att torka hyllor och andra borttagbara delar som är en del av kylen

Djup rengör alla köksapparater enligt tillverkarnas manualer

Rengör och organisera köksluckor och skåp

Gör rent i skafferiet; släng utgångna burkar, kryddor och andra matprodukter

Damma av väggar eller tvätta bort fläckar; inklusive dörrar, lampknappar och luftventiler

Damma av lister, fönsterbrädor, tak och hörn

Tvätta eller torka av fönster och rengör borttagbara fönstertillbehör

Rengör lamparmaturer

Ta ner lampskärmar, om möjligt; tvätta och torka dem

Rengör takfläkten

Skrubba golven och andra kakelytor

Hemstädning är en syssla som de flesta avskyr. De flesta städar på en behovsbasis. När du endast städar när du känner för det, kan du missa vissa armaturer, apparater eller delar av rummet. Det kommer sluta med att du får en yta av damm och smuts eller till och med värre, mögel, bakterier och virus som är skadliga för din hälsa. Skräddarsy checklistorna ovan enligt ditt kök och sovrum och ditt personliga schema. Kom ihåg, hjärtat i huset är köket, håll det rent och snyggt och bakteriefritt så din kropp kan bli omhändertagen med fräsch mat. Att vistas i ett sovrum som är rent och ordnat ger dig vilofyllda dagar och nätter.

För mer smarta städtips – Kontakta Flyttstädning Halmstad

Varför ska du anlita ett professionellt städföretag?

Därför bör du anlita ett städföretag för städningen

Har du funderat på att anlita ett städföretag? Jag vet att det finns många människor där ute som tycker att städning är relativt enkelt och som undrar över varför de ska betala för att någon annan ska städa åt dem. Sanningen är att städning inte är så enkelt som det ser ut. De flesta kanske vet hur man städar men många har inte tid att verkligen göra det. Studier har visat att fler och fler av oss kämpar med att få tid för städning. Speciellt med hushållssysslor i våra hektiska, sociala och arbetsamma åtaganden. Om du är en upptagen person eller sköter om ett kontor, kommer du inse att det är begränsat hur mycket du kan få gjort under en 24-timmarsdag.

Även om du kan klämma in städning i ditt hektiska schema. Kommer du snart inse att du behöver ha mer än en vanlig dammsugare och vanligs städprodukter för att göra ett bra jobb. För det mesta lyckas vi bara i stort sett gömma undan smutsen, till exempel när det gäller rengöring av mattor. Din matta kanske ser ren ut på ytan. Men på grund av att du inte har de rätta industriella maskinerna för att dra ut vatten och damm från mattan ordentligt, kan du i slutändan skada mattan. Och lämna damm inuti den som sedan andas in. När du anlitar ett professionellt städföretag betalar du inte bara för rätt expertis och verktyg. Utan även sinnesfriden du får av att veta att jobbet görs som det borde. Här är några anledningar till varför du behöver anlita ett städföretag:

Spara tid genom att fokusera på de saker som betyder något för dig

Tid är pengar, som vi alla vet. De flesta människor har inte råd att slösa bort 3 timmar eller mer per dag och vecka på att städa. Föreställ dig hur mycket du kan tjäna per timme eller kvalitétstiden du kan använda för att ladda om batterierna inför de nästkommande dagarna eller veckorna på jobbet. Genom att anlita ett städföretag att städa åt dig frigör du din tid och låter dig fokusera på det som du älskar att göra mest. Jag vet med säkerhet att de flesta människor skulle föredra att aktivera sig i massor av andra saker istället för att fastna i hushållssysslor. Du kommer kunna ge dig själv och de du tycker om en paus från att skrubba och skura golven. Många städföretag erbjuder nu skräddarsydda städtjänster som passar olika behov. Du kan boka daglig, veckovis, varannan vecka eller engångs städning beroende på vad som passar dig.

Städhjälp att hålla ditt hus/kontor i gott skick

För de av oss som tycker om att städa vårt egna hem eller kontor, är vi de första som skulle erkänna att det finns delar av städningen som vi inte tycker om att göra. Erfarenheten har visat mig att även om du städar själv regelbundet och ditt hem eller kontor ser bra ut på ytan. r det inte säkert att det är fritt från damm och smuts som har byggts upp under en längre period. Professionella städföretag med rätt produkter och verktyg garanterar en hög standard på städjobbet som frigör din egendom från mögel, bakterier, allergier och andra föroreningar. De kan applicera samma nivå på intensitet och professionalism på städningen från början till slut.

Hjälp att behålla en bra image

Besökare som kommer hem till dig eller ditt kontor märker när det inte städats av ett professionellt företag eller överhuvudtaget. Om det är hemma hos dig kan familjen och vännerna ge dig sin åsikt om vad de tycker. Men när det gäller företag skulle de helt enkelt undvika att göra affärer med dig. Att anlita ett professionellt städföretag försäkrar att din egendom ger rätt intryck för dina vänner eller kunder och anställda om du har ett företag. Det finns perioder då vi helt enkelt inte har energin att städa efter en lång dag på jobbet eller bara inte har lust för sådana hushållssysslor. Professionella städtjänster ser till att du får regelbunden service, eftersom de kan se till att städarbetarna kan städa hela tiden. Image är allt när det gäller affärslivet.

I slutändan spar ett städföretag dig pengar och hjälper dig att slappna av

Studier har visat att vi är mest motiverade och produktiva i en ren omgivning och att byggnader som har ett regelbundet städschema kostar mindre att underhålla. Ett professionellt städat och sanerat hem eller kontor med bra inomhusluft reducerar sjukdomar och höjer humöret.

Fullt utbildad och erfaren personal

Några av våra besökare har bittert fått erfara att om man hittar städarna från personliga annonser såsom i skyltfönster, har de inte utbildats ordentligt eller haft tillräckligt med erfarenhet. De hyrde in personer som de inte kunde lita på eller som inte gjorde jobbet ordentligt. De flesta har inte tid att göra nödvändiga kontroller på de som ska göra städjobbet åt dem. Städföretag har gått igenom brottsregisterkontroll för sina anställda för att se till att du endast får städare som går att lita på och som har utbildats ordentligt.

Städföretagens försäkring ser till att du kan slappna av

De flesta städföretag är försäkrade. Detta betyder att deras anställda är försäkrade mot olyckor, brott och andra saker de kan utsättas för när de är på din egendom. Det får du inte från städare som du hittar genom lokala skyltfönsterannonser. Kontakta alltid en seriös städfirma i Halmstad för prisvärda städtjänster.

Hemstädning – Tips på städning rum för rum

Hemstädning är ett heltidsjobb och någonting som behöver skötas ordentligt. En av våra favorittips för att bryta ned en så stor uppgift, är att undersöka vad som behöver göras i varje rum. Du måste inte göra allt på detta sätt, en del uppgifter behöver göras dagligen och andra en gång i veckan. Däremot hjälper det dig att formulera en generell plan för hushållsunderhållet om du ser på vad som behöver göras rum för rum.

Hemstädning – 7 tips på hur du bäst städar alla rum

Det jag brukar göra är att titta på vilka rum som behöver städas. Sedan bryter jag ned uppgifterna för de enskilda rummen. Då kan du skapa en checklista över vad som krävs, så du vet att du inte missar någonting när det gäller en daglig, veckovis och månadsvis plan på hemstädning. Här är mina tips på hemstädning för som behöver städas och rengöras baserat på rum för rum. Kontakta vårt städföretag i Halmstad för mer städservice.

Badrumsstädning

Badkaret och duschen är två stora utmaningar som bör bemötas först. Håll utkik efter mjöldagg eller mögel. Mögel i badkaret eller duschen måste tas om hand snabbt innan det sprids. Härnäst städas toaletten, inuti och utanpå. Ta sedan hand om handfatet och områdena runtomkring, och glöm inte speglar, stänkskydd och hyllor. Avsluta det hela med golvet; ta bort damm och hår med dammsugaren eller en dammtrasa. Vi rekommenderar att använda ett desinfektions- eller multianvändningsmedel för golvet.

Köksstädning

Kylen och ovansidan av köksluckorna tenderar att vara utmanande. Du vill hålla ytorna rena regelbundet. Se till att du kommer åt under de köksapparater som du vanligtvis kanske torkar runtomkring. Ugnen behöver rengöras regelbundet, annars blir det bara en allt större och svårare uppgift. Mikron är en annan apparat som är enkel att underhålla, om det görs regelbundet. Mitt råd är att lägga citronskivor i en skål med vatten och värma på hög effekt under 3 minuter. Torka sedan insidan med en pappershandduk eller en torr trasa.

Städa sovrummet

Byt lakanen åtminstone en gång i veckan, eller två gånger om du bor på ett varmt ställe eller under sommaren. Regelbunden tvättning av lakanen på hög värme tar död på kvalster. Damma av regelbundet, dra tillbaka överkastet och vädra medan du tar en dusch och äter frukost. Det hjälper till att sänka luftfuktigheten i rummet, och resulterar i en minskning av kvalster.

Rengöra hemmakontoret

Datorer är dammagneter. Tangentbord kan snabbt bli täckta av smulor och bakterier. Dammsugare med rätt verktyg hjälper till att komma åt de små mellanrummen på tangentbordet. Alternativt kan du köpa burkar med komprimerad luft som blåser bort smulorna från tangentbordet. Gör rent datorskärmen försiktigt, och använd ett rengöringsmedel som är till för LCD, LED- och plasmaskärmar.

Städa vardagsrummet

Dammsug mattorna och/eller, om du har ett trä- eller laminatgolv, torka och rengör. Damma av runt dörrlister och socklar. Det kräver också att man dammar av hyllor, bokhyllor och tv-apparater. Om du har en LCD, LED- eller plasma tv, var försiktig med skärmen och använd ett speciellt rengöringsmedel och en speciell trasa. Damma av underhållningssystem, DVD-spelare och spelkonsoler. Vaser och prydnader kräver också att man dammar av ordentligt. Torka av eller dammsug soffan och fåtöljer, beroende på deras material. Kom ihåg att baksidan av soffan kan vara ett tillhåll av gamla matsmulor. Kontrollera alltid baksidorna och håll rent.

Fönsterputs

Gör rent fönstren både på in- och utsidan. Att göra det regelbundet gör att de blir enklare att hålla rena, och resulterar i ett gladare liv. Om du inte har en fönsterputsare som kan göra rent utsidorna, behöver du gå ut och göra det själv åtminstone en gång i månaden, så smutsen inte byggs upp på utsidan av fönstren.

Golvrengöring

Min far brukade skura golvet i hallen och köket varje kväll efter alla hade gått och lagt sig. På så sätt var det fint och rent när alla gick upp på morgonen, och på grund av att han gjorde det till en rutin var det lättare att hålla golvet rent och glänsande. Återigen, tankesättet är att regelbunden, snabb rengöring gör uppgiften lättare att hålla fast vid.

Avslutningsvis hemstädning

Luta dig tillbaka, lägg upp fötterna på stödet och drick en kaffe (eller någonting starkare). Det ovan nämnda är bara ett förslag till hur du ska ta hand om varje rum. Kika runt på vår sida om tips på hemstädning och etablera rutiner för daglig, veckovis och månadsvis städning. Som med det mesta i livet, så blir hushållningen enkel om du håller koll på saker och ting. Låt det vara och du kommer ha ett berg att bestiga, och kommer ha mindre lust att ta itu med det. Skjut inte upp de små städjobben.

Lättare flytt

Att flyttstäda är som att springa maraton. inte för att du tar dig så långt men det tar på krafterna. Vi hjälper dig gärna så att du kan koncentrera dig på flytten och ditt nya boende. Våra städare har flera års erfarenhet av flyttstädning och vet vad som krävs för en bra städning.

RUT-bidrag

Du kan använda din del av RUT-bidraget till flyttstädning på samma sätt som du kan använda det till andra hushållsnära tjänster. Vi på Flyttstädning Halmstad fakturerar därför dig som kund bara halva beloppet och ansöker om resterande summa vid Skatteverket.

Priser och information

Priser för flyttstädning av Villor/Radhus/Lägenheter (inklusive moms). Fönsterputsning ingår!
KVMPRISEfter RUT
0-49fr.4200Kr2100Kr
50-59fr.4500Kr2250Kr
60-69fr.5000Kr2500Kr
70-79fr.5500Kr2750Kr
80-89fr.6000Kr3000Kr
90-99fr.6300Kr3150Kr
100-109fr.6700Kr3350Kr
110-119fr.7200Kr3600Kr
120-129fr.7600Kr3800Kr
130-139fr.8100Kr4050Kr
140-149fr.8700Kr4350Kr
149 +OffertOffert

För städning av tilläggsytor tillkommer debitering enligt följande (Efter RUT-avdraget):

Tilläggsytor - Efter RUT
BalkongInglasad Balkong/AltanFörråd
150Kr300/500Kr200Kr

Hör med oss om det är några andra tilläggsytor du vill få städat!

GarageVattenlåsPersiennerBastu/Spa
300Kr150Kr150Kr400Kr

Fönsterputs är ALLTID inkluderat i priset om du anlitar oss för att flyttstäda Din bostad. Hos oss får du reda på den exakta kostnaden UTAN extra kostnader och dolda avgifter. Vi ger även städgaranti vilket innebär att om du, mot all förmodan, inte skulle vara nöjda med arbetet, kan du inom 7 dagar kontakta oss och berätta vad som ni inte är nöjda med. Så kommer vi snabbt dit och åtgärdar felet. Kostnadsfritt!

Mail: halmstad@flyttstadningsakuten.se
Tel: 010-1647900
Kontorets öppettid, vardagar: 0800 – 17.00
Lunch mellan: 12.00 – 13.00
Helgdagar – Stängt

Även om kontoret är stängt genomför naturligtvis vi städningar helger och helgdagar.

Inför städningen

Det finns några saker som är viktigt att tänka på innan städningen.

 • Hemmet skall vara tomt (annars tar det mer tid och kostar mer)
 • Kyl och frys är avstängda och avfrostade.
 • Skåp, garderober är urplockade (annars tar det mer tid och kostar mer)
 • Städning av andra ytor som balkong, utsida av fönsterbleck, tvättstuga, förråd, och garage beställer du separat.
 • El och vatten måste finnas tillgängligt.
 • Alla befintliga skador måste rapporteras innan städningen påbörjas.
 • Flyttstädning Halmstad står för material och utrustning.
 • Eventuella avvikelser godkänner vi inom 7 dagar efter städningstillfället.
 • Tänk på att boka din flyttstädning i god tid, då det kan vara många som vill ha det samtidigt.