Välorganiserat och rent garage

rent och snyggt garage som är organiserat

I en idealisk värld så existerar ditt garage för att skapa ett hem åt ditt fordon och hjälpa att skydda det från alla väderelement. Men det kan inte hända om ditt garage har blivit alldeles för stökigt, och svämmar över av kartonger, badkar, verktyg, leksaker, cyklar och allt annat som letat sig in till ditt garagegolv. Här är några relativt enkla saker att göra för att återfå kontrollen över ditt garage. Så att du kan skydda ditt stackars hjälplösa fordon. Kontakta en städfirma med bra omdöme i Halmstad för städhjälp.

Steg till ett renare och välorganiserat garage

  1. Ta dig tid att verkligen gå igenom sakerna. Om du inte använder det, eller inte har gjort det på år, så är det förmodligen ingen fara att göra sig av med det. Kategorisera alla dina saker i garaget till grupper av liknande saker. Plocka ut sådant som är skadat, gammalt eller inte längre önskvärt, och sälj det, ge bort det eller släng det.
  2. Ha det rätta organiserings materialet. Efter inventeringen av sakerna i garaget så är det dags att bestämma vad du behöver när det gäller själva förvaringen. Behöver du t.ex. köpa några flyttkartonger, hyllsystem, skåp, verktygslådor, slatwallpaneler etc.? Kom ihåg att du inte är begränsad till bara golvytan. Använd dina väggar och tak för ett fantastiskt sätt att maximera utrymmet. Att använda en slatwallpanel och dess uppsjö av krokar, korgar och accessoarer är ett utmärkt sätt att maximera golvytan. Samtidigt som det gör det lättare att komma åt olika leksaker, verktyg och prylar. Fundera också på att byta ut din otympliga arbetsbänk mot en platsbesparande väggmonterad arbetsbänk som är uppfällningsbar då den inte används. Detta är ett bra alternativ till att skapa lite extra plats utan att offra funktionaliteten.
  3. Städa upp. Så fort som din förrådsyta är tömd är det viktigt att du tar lite tid till att sopa eller t.o.m. moppa bort allt skräp. Samt att ta bort all spindelväv samt alla lager av smuts och damm. Det är fantastiskt hur mycket större garaget känns.
  4. Ha en plan. Då garaget är rengjort så är det dags att sätta tillbaka allting på sin plats. Ta lite tid för att utveckla en strategi dock. Ställ de saker som du bara använder ibland på de ställen som är svårare att nå, och de saker som du använder regelbundet på en lättillgänglig plats. Se till att du märker utsidan av alla kartonger. Du kommer att tacka dig själv för det sedan då du letar efter ett länge försvunnet föremål. Sätt etiketter på hyllorna och kanske på slatwall panelen med, då det kan hjälpa att påminna om vart sakerna ska ställas tillbaka. Det är en sak att organisera garaget, men det är en helt annan sak att hålla det organiserat.

Rent och välorganiserat i garaget på nolltid

Dessa tips kommer att låta dig få ett trevligt, rent och välorganiserat garage på nolltid. Ditt garage kan snabbt förvandlas från något som skapar stress till något som stressar ner.